Keepershandschoenen uittrekken hoe doe je dat

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Week op week moeten we met lede ogen aanzien hoe keepers vaak hun keepershandschoenen uitdoen. Vaak is dit een gewoonte geworden omdat niemand je erop heeft gewezen dat het waarschijnlijk niet de correcte manier is. Toch heeft het foutief uitdoen van je handschoenen gevolge voor de duurzaamheid van je meest kostbare bezit als doelman. We spreken hier wel van misschien en hopen oprecht dat jij deze bent die nu kan zeggen maar ik doe het wel goed, maar wat is goed en wat is slecht?

Ik denk dat we het je niet moeten uitleggen hoe de meeste keepers hun handschoenen uitdoen. Kijk binnenkort op je wekelijkse keeperstrainingen gerust eens om je heen en je zal heel wat van je collega’s betrappen op het slecht uitdoen van hun keepershandschoenen.  Veel keepers trekken namelijk bij het uitdoen van hun handschoenen enkel aan de vingers om deze zo uit te krijgen. Spijtig genoeg zet je op deze manier te veel druk op je foam waardoor er op termijn scheurtjes kunnen gaan ontstaan. Voorkom scheurtjes net onder de vingers door het foutief uittrekken van de keepershandschoenen!

Nu voordat we kunnen overgegaan tot het uittrekken van de keepershandschoenen moet je natuurlijk eerst de polssluiting gaan losmaken. We hebben het in het verleden genoeg gehoord of horen het nu nog steeds dat we iets niet in onze mond mogen nemen om het open te doen. Toch is dat de beste manier om je polssluiting van je handschoen los te krijgen. Doe je het toch liever met je handen probeer hierbij zo weinig mogelijk contact te maken tussen de vingers en het klittenband, ideaal zou zijn om het rubbertje dat op het einde van je handschoenen zit vast te nemen. Door het contact van de foam met het klittenband kan de vingertop sneller gaan slijten en zijn optimale grip verliezen.

Keepershandschoenen uitdoen

Het belangrijkste uiteraard is het uittrekken van de keepershandschoen. De ideale manier om de handschoenen uit te trekken is door de handpalm op de borst te plaatsen of onder de oksel te houden. Vervolgens geef je druk met je andere hand of met je arm afhankelijk welke methode je gebruikt om dan rustig de hand uit de handschoen te trekken.

Borst methode

Keepershandschoenen uitdoen borstmethode

Oksel methode

Keepershandschoenen uitdoen okselmethode

Hoe onderhoud ik mijn keepershandschoenen

Top je weet nu al hoe je je keepershandschoenen correct kan uitdoen, maar nu je dit weet is het ook belangrijk je handschoenen goed te onderhouden. Wanneer je al deze stappen goed weet uit te voeren zal je merken dat je veel langer kan genieten van je keepershandschoenen.

Lees meer

Laat een opmerking achter