Beschermingskledij

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Zowel tijdens trainingen als wedstrijden wordt er door amateurs en professionele doelmannen gebruik gemaakt van keeperskleding met of zonder bescherming. Maar is keeperskleding met bescherming eigenlijk wel nuttig?

Dat een doelman kleding draagt met extra bescherming is tegenwoordig een niet meer zo vanzelfsprekend feit. Steeds meer zie je keepers op training verschijnen zonder degelijke beschermingskledij. Dit omdat vaak hun grote voorbeeld ook te bewonderen valt op training zonder deze aangepaste kledij. Toch moet je je als keeper de vraag stellen, beschik ik over dezelfde kwaliteit van grasmat als de professionals? In de meeste gevallen is dit niet het geval en is extra bescherming aan te raden.  Als keeper val je nu eenmaal vaker op de grond dan een gemiddelde veldspeler en daarom wil jij als keeper al het nodige doen om het risico op blessures te voorkomen zodat je in het weekend de held van je team kan worden.

Het zal je misschien niet verbazen, maar vrijwel iedere keeper heeft wel eens een blessure aan de heup, knieën of bovenbeen gehad. Het lijk voor jouw misschien niet zo, maar we gaan een blauwe plek en schaafwonden even meerekenen onder de naam blessures. Ze verhinderen je namelijk ook om voluit te gaan tijdens de training of wedstrijd en zelfs te stoppen. Ieder onder ons heeft het wel al eens voorgehad, dus het is heel duidelijk dat dit kwetsbare lichaamsdelen van ons lichaam zijn. Wat je waarschijnlijk ook niet zal verbazen is dat de meeste blessures werden opgelopen tijdens trainingen. Je traint nu eenmaal vaker dan dat je wedstrijden speelt en om die reden is de belasting voor jou als keeper tijdens trainingen hoger dan tijdens een wedstrijd. Je duikt nu eenmaal vaker. Er  is ook gebleken dat amateurkeepers een grotere blessuregevoeligheid hadden dan professionele keepers. (beter getraind, betere trainingsvelden?)

Stenly Menzo
Stenly Menzo
Zoals Stanley Menzo ooit wist te vertellen. Ik heb mijn beroep tot deze leeftijd kunnen uitoefenen omdat ik steeds zorg heb gedragen voor mijn lichaam. Als keeper val je misschien 30 keer op een wedstrijd en 100 keer op een training. Het maakt niet veel verschil op 1 training of 1 jaar, maar ik ben ervan overtuigd dat de impact doorheen de jaren sterk verminderd wordt door het dragen van de gepaste keeperskleding.

De technologie bij de producenten van keepersproducten staat natuurlijk niet stil. Vroeger was de keeperskleding lomp en zwaar  en was het vaak een last als keepers om zich makkelijk te bewegen.  In de loop der jaren is er op het gebied van beschermende kleding een hoop veranderd en zijn er ook veel producten bijgekomen. Zo is er bijvoorbeeld een sterke opkomst van compressie kleding en voor keepers zelfs speciale beschermende compressie kleding waardoor je als keeper vaak zelfs niet meer het gevoel hebt nog te beschikken over extra bescherming.

Ondanks de nieuwste technieken en innovaties is een kunstgras ondergrond veel harder dan gras. Bij een val op het kunstgras is de impact op je lichaam veel groter dan bij een val op gewoon gras. En dat is slecht nieuws voor keepers. Want laten keepers nou net diegenen zijn die het vaakst in aanraking komen met de grond. Met een keepersbroek met bescherming heb je minder kans om blessures te krijgen, maar het is toch ook wel fijn als je door de bescherming een zachtere landing maakt.

Bij keepen op kunstgras heeft het hebben van een keepersbroek wat ons betreft wel degelijk een toegevoegde waarde. Daarnaast is de ontwikkeling van de keepersbroeken met bescherming ook niet stil blijven staan. Fabrikanten komen met nieuwe technieken die ervoor moeten zorgen dat je minder snel een blessure oploopt tijdens het keepen.

Bij Prostar Goalkeeping kiezen we bewust om enkel compressie onderkleding in het assortiment op te nemen. Gewone keepersbroeken of truien bieden wel bescherming, maar zitten niet spannend rond de huid waardoor deze kunnen verschuiven en waardoor je dus toch nog een blessure zou kunnen oplopen. Bij onze speciaal ontwikkelde materialen voor de onderkleding zit deze strak rond de huid waardoor je in welke omstandigheden dan ook steeds over de optimale bescherming geniet.

Laat een opmerking achter