Seppe is een doelman die altijd in functie speelt van zijn ploeg en verkiest een goede teamprestatie boven zijn individuele prestatie. Die ene prachtige redding is mooi en goed voor het vertrouwen, maar hij is zeker zo blij wanneer hij deze redding niet heeft moeten doen door een sterk verdedigende wedstrijd van zijn teamgenoten en ook zo de overwinning kunnen pakken. Zelf vind Seppe zich een doelman die goed is op zijn lijn met hele goede reflexen.

Zoals het een goede keeper beaamt probeert hij zijn verdediging dan ook altijd te helpen door veel te coachen en door zoveel mogelijk aanspeelbaar te zijn door goed naast zijn doel te bewegen en mee te schuiven. Niet evident dat mee kantelen, veel keepers spelen de bal vaak in en stoppen dan hun actie. Ook dan is het onze taak als keeper verder mee te bewegen en indien nodig terug aanspeelbaar te zijn wanneer deze speler eventueel toch onder druk zou worden gezet door een tegenstander.

De groeispurt van Seppe zal zeker in de toekomst nog ingezet worden, maar zolang deze nog op zich laat wachten doet hij er toch alles aan om deze “handicap” te beperken door te trainen op sprongkracht, of thuis met mijn springtouw. Op deze manier zijn wij er van overtuigd dat dit voor “kleinere” keepers zeker geen nadeel hoeft te zijn en dit kan compenseren door de juiste techniek en krachten hiervoor op te bouwen.