Keepershandschoenen zijn voor een doelman nu eenmaal het belangrijkste materiaal wat je nodig hebt. Over goed materiaal beschikken is natuurlijk één, maar je moet er als doelman ook goed zorg voor dragen zodat je steeds het beste uit je handschoenen kan halen. De latex van keepershandschoenen is een beetje zoals onze huid. Wanneer we onze huid nat maken gaan de poriën zich openzetten, maar wanneer we het te nat maken krijgen we kloven.

Dit is net hetzelfde bij onze handschoenen. Door ze nat te maken zetten de poriën zich open en krijg je een betere grip. Alleen wanneer je ze te nat maakt krijg je geen kloven, maar kan de handschoen het water niet voldoende opnemen en wordt de grip een stuk minder. Om de perfecte wedstrijdhandschoenen te hebben maakt Zyan Desoete zijn handschoenen een dag op voorhand al nat en wikkelt hij deze in een een handdoek. De handdoek neemt het overtollige water op en de perfecte hoeveelheid water blijft op de foam aanwezig voor de beste grip tijdens een wedstrijd.  

Om fysiek en mentaal goed aan de wedstrijd te kunnen beginnen moet je ervoor zorgen dat je goed uitgerust bent. Soms helpt het Zyan ook om de beelden van vorige wedstrijden te bekijken. Op deze manier kijkt hij naar de goede punten, maar ook de minder goede punten. Iets fout doen is niet altijd FOUT. Net op deze manier leer je wat minder goed is en kan je er aan werken om het vanaf nu op de juiste manier aan te pakken.