Een doelman (elke sportman / vrouw) moet steeds voldoende recuperatie momenten inbouwen. Zo gaat Seppe dan ook steeds om zichzelf voor te bereiden voor een wedstrijd vroeg slapen (21.30-22.00). De dag erop staat hij dan ook redelijk vroeg op zodat hij rustig kan ontwaken en niet meteen in stress modus moet overgaan om zich klaar te maken om te vertrekken. Op deze manier kan hij dan ook heel ontspannen naar de wedstrijd toewerken. 3-4 uur voor de match wordt  dan een lichte maaltijd (vaak pasta) gegeten om met voldoende krachten aan de match te kunnen beginnen..

Om mijn handschoenen wedstrijd klaar te maken maakt hij deze de avond voor de wedstrijd wat nat en wikkelt ze dan in een handdoek. Op die manier heb ik de dag nadien goeie grip en zijn mijn handschoenen niet droog aan de binnenkant.

Bij het inwikkelen van de handschoenen is het zeer belangrijk dat ervoor gezorgd wordt dat de latex niet op elkaar komt en dat er steeds een stuk van de handdoek tussen zit. Op deze manier kan de latex niet aan elkaar gaan kleven en worden scheurtjes in de latex vermeden waardoor ze sneller zullen gaan slijten.