Online Shop

april 30, 2020

Lise Van Gemert – Wuustwezel: Interview

Lise Van Gemert

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Lise Van Gemert

Huidige club: Wuustwezel
Vorige Club: Zandvliet sport
Geboortedatum: 05-01-2005

Lise Van Gemert was vaak langs de zijlijn terug te vinden hoe zij stond te supporteren voor haar broer die aan het voetballen was. Het begon echter steeds meer en meer te kriebelen om zelf ook te gaan beginnen voetballen en zo is ze dan begonnen als veldspeler met voetbal.  Op een wedstrijd wou de keeper van haar ploeg niet meer verder keepen en niemand anders wou keepen waardoor ze zelf besloot om haar team niet in de steek te laten en zelf als keeper in te vallen voor haar ploeggenoten. Ondertussen speelt Lise al met de dames van K.W.F.C. Wuustwezel in 2de provinciale en heeft ze verschillende malen het doel van het Belgische nationale team mogen verdedigen.

Courtois en Ter stegen zijn beide keepers van wereldklasse. Elk met zijn eigenstijl, maar zeker met evenveel kwaliteiten om hun team beter te maken. Het is dan ook Lise haar grote droom om evengoed te worden als beide doelmannen :-).

Als moderne keeper moet je veelzijdig zijn, maar het belangrijkste als keeper is om goed te coachen. Daarom let Lise ook voortdurend op haar team bijsturen waar ze kan. Het gaat niet altijd om die ene knappe redding dat je als doelman moet doen, als je deze had kunnen voorkomen door goede coaching. Ook mee voetballen is voor Lise super belangrijk. Net zoals bij het coachen wilt ze een laatste aanspeelpunt zijn voor haar verdediging. Je moet daar als keeper dan ook wel over voldoende zelfvertrouwen en balcontrole beschikken. Daar komt dan mijn verleden als veldspeelster zeker extra van pas.

Keepers moeten altijd zeer oplettend zijn en een goed reactie vermogen hebben om doelschotten op doel snel te kunnen verwerken. Hiervoor moet de keeper goed kunnen duiken. Uiteraard is de juiste techniek voor het duiken zeer belangrijk. We trainen dan ook vaak op de juiste technische uitvoering van het duiken zodat we later ook steeds verder en sneller kunnen duiken om die ene bal op het cruciale moment te kunnen stoppen en zo het team de overwinning te kunnen schenken.

Lise Van Gemert heeft op haar jonge leeftijd (op dit moment 15) al reeds heel wat mooie ervaringen mogen opdoen, maar staat zeker nog in de beginschoenen van wat ze verder nog kan bereiken. Veel meisjes dromen om dit te mogen en kunnen te bereiken, maar er staat ook veel tegenover. Zo moet ze meer tijd maken om te kunnen trainen of te voetballen van te gaan shoppen met de vriendinnen. Niet tegenmin is dit voor haar helemaal geen opoffering en blijft ze met volle overtuiging voetballen om nog meer van haar dromen kunnen waar te maken.

Naar muziek luisteren voor een wedstrijd is algemeen bekend dat veel sporters dit doen om zich af te zonderen van de buitenwereld en zich te kunnen focussen op hun prestatie. Dit is voor Lise niet anders, maar van zodra ze zich klaarmaakt om het voetbalveld op te gaan is de handschoenen goed nat maken één van de rituelen die Lise steevast uitvoert. Door de keepershandschoenen goed nat te maken is de grip veel beter en blijven de ballen plakken aan de handschoenen.

Meestal rond de 6 paar per seizoen.

Nike

Prostar bied een zeer goede kwaliteit van handschoenen. De grip en duurzaamheid zijn super en de handschoenen zitten voor mij als gegoten. Dit gevoel geeft me ook meer vertrouwen waardoor ze daar al niet over hoeft na te denken tijdens de wedstrijd en zich kan concentreren op haar taak als keepster.

Blijf vooral in jezelf als keeper en ook al zit het eens tegen blijf verder gaan met keepen. Keeper zijn is één van de moeilijkste zo niet de moeilijkste positie op het veld. Dus laat je niet uit het lood slaan door een tegenslag maar vecht terug en ga door met waarom jij daar staat. Omdat je houd van daar staan. Omdat je keeper wilt zijn.

Voor welke modellen koos Lise Van Gemert?

Lise Van Gemert aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Ze kiest onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top