Online Shop

april 30, 2020

Xander Achtergael – Koninklijk Groenenhoek Sport : Interview

Xander Achtergael

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Xander Achtergael

Huidige club: Koninklijk groenenhoek sport
Vorige Club: K. Ternesse vv 
Geboortedatum: 12 oktober 2000

Het verhaal van Xander Achtergael begon niet zoals de meeste van ons. In het begin van zijn “voetbalcarrière” was hij terug te vinden in de verdediging en moest hij er mede al wel voor zorgen dat de doelman zo weinig mogelijk werk kreeg :-).  Na 3 jaar stopte de toenmalige keeper en ging het team hierdoor opzoek naar een nieuwe keeper. Ze zochten specifiek achter een “zot” die dit wou zijn. Xander was meteen voor dit idee gewonnen en is zo sinds zijn 8 jaar in het keeperswereldje van de “zotten” beland.

Nu zot wordt wel eens in de volksmond gezegd, maar laat het ons eerder houden op de slimste van het veld. Een keeper moet namelijk niet alleen goed met zijn handen overweg kunnen, maar moet ook inzicht hebben, coaching en goede voeten om mee te kunnen voetballen. Zeker zijn korte periode als verdediger helpen hem om te denken als een verdediger waardoor hij weer sneller kan inspelen op zijn ploeggenoten.

Neuer een naam die we hier nog vaak zullen terug zien vermoeden we. Het is dan ook één van onze beste keepers te wereld die bewonderd worden door de mooie reddingen die we wekelijks wel van hem kunnen bewonderen. Toch zie je Neuer ook vaak hoog mee voetballen. Soms met (teveel) risico, maar wie klaagt er over als je zijn lef en moed kan bewonderen op de voetbalvelden? Inderdaad dit zullen er zeer weinig zijn en maar terecht ook. Veel keepers zouden dit moeten kunnen proberen op te brengen van dit te proberen.

Xander zou zichzelf omschrijven als toch wel een beetje “zot”, nu wij zien dit eerder als iemand met net wat meer lef dan de gemiddelde personen onder ons.  Persoonlijk maakt dit het makkelijker in een 1 tegen 1 situatie. Vaak zie je een doelman achteruit vallen in deze situatie. Dit komt vaak uit angst, maar hier heeft Xander alvast geen probleem mee. De aanvallers wezen gewaarschuwd bij deze.

Zoals reeds neergeschreven is de positie van een doelman één van de meest eisende posities op het veld. Een keeper moet niet alleen die ene knappe redding doen, maar moet 90 minuten  zeer geconcentreerd kunnen zijn. Daarbuiten moet je als keeper ook nog een veldspeler kunnen zijn. Eentje die het spel goed kan lezen en bijsturen waar nodig.

Bij deze vraag krijgen we een vast beraden  JA antwoord. Xander heeft steeds hard getraind om zich op deze jonge leeftijd reeds naar het eerste elftal van Groenenhoek Sport te werken en is ook van plan nog lang hard te blijven werken om dit vast te houden en zelfs nog enkele stappen hogerop te maken.

Op tijd gaan slapen is een noodzaak voor een sporter. Goede nachtrust zorgt immers dat je fris aan de wedstrijd kan beginnen de volgende dag. Daarbij komt er nog eens als extra dat je veel beter geconcentreerd kan blijven tijdens de wedstrijd wat het weer makkelijker maakt om mijn team bij te staan wanneer dat nodig moest zijn. De handschoenen worden steeds nat gemaakt voor en tijdens de wedstrijd zodat ze een beetje vochtig blijven en de grip optimaal blijft gedurende de hele wedstrijd.

2 tot 3 paar per jaar

Met zijn 20 lentes heeft Xander Achtergael al heel wat jaren als doelman achter de rug en dus ook al heel wat merken in zijn sporttas teruggevonden. Zo heeft hij in het verleden reeds met Nike, stanno, real, uhlsport, keepersaction (dit is van een nederlandse keepersschool), jako, adidas en adidas gespeeld. Als er iemand is die dus ons de verschillen kan vertellen dan zijn wij zeker dat het Xander is!

Prostar kwam regelmatig wel voorbij op het instagram account van Xander Achtergael en werd reeds gedragen door enkele van zijn volgers.  Daarom is hij dan ook de eigenschappen van de Prostar handschoenen gaan vergelijken met deze van de andere merken die hij gedragen had. En weet je nog dat dat er een hele hoop zijn? Daar de eigenschappen overeenkomen met deze van de topmodellen van bekende merken zoals Uhlsport, Elite, Reusch, maar voor een veel betere prijs te verkrijgen zijn besloot Xander alvast een paar te bestellen om eens uit te proberen.

“Vanaf de eerste moment voelde deze handschoenen voor mij al perfect aan dus ik ga niet snel meer naar een ander merk gaan”.

Iedere keeper heeft zijn goede en minder goede punten. Je moet dan als keeper zelf zoals ik altijd gedaan heb en nog heel wat jaren zal doen hard blijven trainen om van die minder goede punten, betere punten te maken. Op deze manier kan je als keeper progressie blijven maken en steeds beter worden.  Een minder goede eigenschap van Xander Achtergael is het onderhoud van zijn handschoenen. Daar zou hij zeker eens wat meer aandacht mogen aan besteden. En let maar op wanneer je je handschoenen goed onderhoud zal de grip niet alleen beter zijn, maar je zal er ook veel langer plezier van kunnen hebben.

Lees hier onze tips

Wist je dit!

Door het gebruik van handschoen worden deze steeds vuil. Soms zal je dit merken, maar soms zeker ook niet. Denk maar aan kunstgrasvelden. Soms zie je niet of nauwelijks dat je handschoenen gebruikt zijn. Toch komt er heel wat vuil zoals zand op de latex van je handschoenen. Wanneer je je handschoenen dan niet goed onderhoud gaat dit zand een hele belangrijke rol spelen in de levensduur en grip van je handschoenen. Het is namelijk zo dat dit zand een schuurpapier effect zal creëren wanneer jij met je handschoenen over het gras zal schuiven. Bijgevolg veel sneller versleten en minder goede grip. Lees dit onze aanbevelingen en probeer de handschoenen op zijn minst eenmaal per week van een gronde schoonmaak beurt te voorzien.

Lees hier onze tips

Vooral hard blijven trainen en je blijven werken om je droom te kunnen bereiken. Veel kijken naar professionele keepers wat zij doen en hoe zij trainen!

Xander Achtergael koos voor de volgende modellen

Xander aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top